Adakah Anda Memerlukan Pengasuh?

Apabila anda dan isteri atau suami anda bekerja berjam-jam di luar rumah dan mempunyai anak kecil, kemungkinan besar anda akan memerlukan pembekal pembekal penjagaan kanak-kanak yang cekap. Apabila ramai orang bernasib baik untuk tinggal di sekitar ahli keluarga yang bersedia untuk membantu, perkara ini tidak selalunya berlaku. Ramai ibu dan bapa mengira penyedia pengasuh, tetapi kadang-kadang mencabar untuk menemui seseorang yang bersemangat atau mampu beroperasi sepenuh masa. Penyelesaian Kerja pengasuh kadangkala merupakan alternatif yang lebih boleh dilaksanakan.

Agak mungkin, anda mungkin tidak tahu petua tentang cara mencari seseorang seperti ini, dan boleh bergantung pada petua dari mulut ke mulut daripada rakan atau kenalan. Ini mungkin idea yang bagus, walau bagaimanapun anda perlu ingat bahawa tidak kira betapa terangnya sebarang pengesyoran, mereka adalah anak-anak anda, selain tujuan utama anda adalah untuk mendapatkan khidmat seseorang yang mungkin telah anda semak. sama sekali. Anda akan dapat melaksanakan perkara ini dengan menggunakan perkhidmatan perbadanan yang memfokuskan pada semakan kelayakan.

Temu bual pelbagai pemohon terlebih dahulu daripada anda sebenarnya mencipta alternatif, dan pastikan untuk membolehkan orang itu mengetahui anda akan menyiasat sejarahnya. Sepanjang temuduga permintaan sebagai beberapa soalan apabila anda mesti. Seseorang yang tidak mempunyai apa-apa untuk disembunyikan akan memahami sepenuhnya penjelasan anda dan bersedia sepenuhnya untuk menawarkan anda bersama butiran yang anda inginkan. Sekiranya terdapat sebarang keraguan dalam apa-apa aspek terhadap bahagian pemohon, nyatakan ini sebagai amaran bahawa sesuatu yang kecil tidak betul. Yakin dengan naluri anda seperti seorang ayah atau ibu.

Sesiapa sahaja yang tidak bersedia atau dalam kedudukan untuk memberikan anda data sendiri seperti ini sebagai pemegangnya, pelbagai telefon bimbit dan lebih penting lagi, pelbagai keselamatan sosial mereka untuk aplikasi pengenalan perlu disyaki. Rujukan mesti mempunyai nama, alamat dan bercakap dengan nombor, bersama-sama dengan tempoh masa bekerja dan faktor untuk meninggalkan. Telefon orang ini dan tanya tentang pekerja itu. Soalan sekiranya majikan terdahulu akan mengupah orang ini semula dan jika penyelesaiannya adalah “tidak” jangan pernah takut untuk bertanya mengapa.

Pengasuh boleh didapati daripada sumber lain, begitu juga. Sebilangan besar daripada mereka mendaftar dengan penyedia yang berusaha untuk memadankan pengguna dengan penyedia perkhidmatan. Banyak perkhidmatan pakar ini melibatkan pemeriksaan sejarah dalam perkhidmatan mereka, tetapi itu tidak bermakna anda tidak perlu melakukan pemeriksaan sendiri. Jika anda tidak menemui penyedia ini di bandar anda, mungkin terdapat kolej tempatan yang menyenaraikan ulama yang bersedia untuk menyelesaikan tugas sebagai pengasuh. Ramai pelajar sebegitu berfungsi dengan cara mereka melalui universiti dengan melakukan kerja sedemikian dan menjadi penyedia rawatan kanak-kanak yang hebat. Sebilangan besar daripada ini boleh didapati untuk beroperasi sepanjang masa sepanjang hari bekerja walaupun menggunakan kursus pada waktu malam, jika tidak, anda mungkin hanya memerlukan penyelesaiannya setiap hari atau dua setiap minggu. Walau apa pun senario yang berlaku, ia berbaloi untuk menjana hubungan dengan pendidikan tinggi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *