Human Resource Certification Institute-test – technieken selecteren

PHR- en SPHR-certificering vertoont een erkenning van specialisten op het gebied van Human Useful Resources met een masterdiploma van expertise en scholing. De referentiepositie is vrij belangrijk, simpelweg omdat het aantoont dat de kandidaat effectief is geslaagd voor de vaardigheden en vereisten die zijn uitgegeven vanwege de moderne samenleving van menselijke bronnen. De publieke erkenning van HR-prestaties is zeer aantrekkelijk voor zowel bedrijven als werknemers wft examen.

Manieren om de dienst van uitstekend personeel in dienst te nemen en te behouden zullen waarschijnlijk een groot deel van het onderzoek zijn en u moet ook worden opgeleid over hoe en wanneer u dit moet doen. Om het gemakkelijkste personeel te huren en te behouden, moeten zowel u als uw organisatie aandachtig een glimp opvangen van uw managementpraktijken als uw wervingsmethoden. Wat is er geweldig aan om uitstekende mensen in dienst te hebben als je ze niet kunt vasthouden? Wat uitstekend is om de diensten van mensen te gebruiken als je ze niet in de juiste posities plaatst? Het bezitten van een volledig personeelsbestand is nauwelijks cosmetisch. Mogelijk hebt u de juiste personen op de juiste posities nodig om ervoor te zorgen dat uw organisatie kan verbeteren, financieel gewin kan behalen en in sommige gevallen alleen uw klantenbestand en huidige marktaandeel kan behouden.

Je zou kunnen strijden om die beste werknemers. Je concurreert toevallig ook om hen persoonlijk werk voor je te laten doen. De uitkomsten van de huidige selectieselecties kunnen jarenlang van invloed zijn op uw eigen onderneming. Huur en controleer nauwkeurig, en je zult altijd een voorsprong hebben op de concurrenten, omdat de bemanning samen met het meeste talent het beste naar voren komt. Nadat u de meest effectieve personen hebt gebruikt en onderhouden, kan uw personeelsbestand navigeren door de voortdurende veranderingen die de huidige organisatieomgeving vormen.

Het niveau van concurrentie voor de meest effectieve individuen wordt steeds strakker in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics geeft aan dat er vanaf de 12 maanden van 2006 151 miljoen werk uit de VS zal zijn, maar dat er slechts 141 miljoen mensen gebruik van hebben gemaakt. Een studie uit 1998 vanwege de Countrywide Affiliation of Manufacturers beschreef tekortkomingen van werknemers in standaardvaardigheden voor rekenen, creëren en begrijpen.

In de uitgave van het tijdschrift Fast Corporation van augustus 1998 stond: “Er zijn gewoon niet voldoende echt begaafde individuen om overal mee om te gaan. Dat betekent dat het concurrentievermogen voor uw meest effectieve individuen is toegenomen en mogelijk nog langer zal duren.” Alleen de “best minds” zullen het doen elke keer dat een onderneming wordt besloten te overleven en te bloeien. De beste geesten zijn mensen die op een unieke manier intelligentie, gegevens en vaardigheden combineren op een manier die hen in staat stelt informatie en feiten te synthetiseren en hun knowhow te gebruiken om nieuwe en opkomende problemen aan te pakken. Hoewel ervaring in een aangeboden houding leuk is, zou nog belangrijker het vermogen kunnen zijn om feiten in verschillende strategieën te overwegen en te implementeren. Zelfs de beste geesten zijn niet altijd de perfecte individuen om te gebruiken, tenzij ze natuurlijk bovendien de vereiste gemoedstoestand bevatten, een benadering om de klus te klaren die waarde hecht aan regelmatig studeren, ieders vooruitgang aanmoedigt en zich ook inzet voor het uiteindelijke doel van het wonen. bijzondere en organisatorische waarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *